Tentoonstelling

EXPO KLIMT

Maak op een nooit geziene manier kennis met de kunstenaar

“Klimt : The Immersive Experience” is een uitzonderlijke digitale kunsttentoonstelling. Gustav Klimts meesterwerken en vele stadia van zijn leven worden letterlijk geanimeerd in een totaal 360° meeslepende ervaring. Bereid je voor op een onvergetelijke meeslepende ervaring vol speciale effecten.

Portrait de Gustave Klimt

Geniet van een spectaculaire licht- en videopresentatie gechoreografeerd op een originele partituur.

De meeslepende galerij van de Klimt-tentoonstelling dompelt je onder in de wereld van de kunstenaar. Meer dan tweehonderd werken van Gustav Klimt worden op een geanimeerde, creatieve en verrassende manier overal om je heen geprojecteerd. Je zintuigen worden geprikkeld door deze virtuele penseelstreken.

Goed om te weten: de show duurt 35 minuten en wordt voortdurend herhaald.

En nog veel meer

De Klimt-tentoonstelling met de immersieve component als centraal thema is veel meer dan een immersieve ervaring. Een meer dan levensgrote driedimensionale reproductie van de beroemde Kus begroet de bezoekers evenals een spectaculaire anamorfose die de verschillende componenten van het schilderij tot leven brengt.

De bezoeker kan zich vervolgens door de infinity room begeven die het publiek naar de immersieve ervaring brengt. Panelen en augmented reality helpen het publiek de essentie van de kunstenaar te begrijpen door middel van informatiepanelen en een audiogids.

Gustav Klimt VR

De kroon op het werk

Op de Klimt-tentoonstelling wordt een unieke VR-ervaring (virtual reality) aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om met een speciale bril als het ware in de huid van Gustav Klimt te kruipen. Begin aan een 10 minuten durende reis die zijn carrière beschrijft… van een binnenhuisarchitect tot het afscheidingstijdperk tot het goudtijdperk.

* De prijs van de VR-ervaring is niet inbegrepen in het toegangsticket (€ 2/persoon, reserveren is niet mogelijk)

Zowel voor volwassenen als kinderen

De Klimt-tentoonstelling richt zich tot iedereen, zowel kinderen als volwassenen. Een uitzonderlijk moment voor een ontdekkingstocht met z’n tweetjes, een groepsactiviteit, een familie-uitje of een immersieve ervaring in je eentje. Aan het einde wacht er zelfs een verrassing voor de artistieke zielen!

Tip: het bezoek kan 1 uur / 1 uur 20 duren.

Gustav

Wist je dat?

Na de Expo Monet (en eerder nog de Expo Van Gogh in het Beursgebouw) stelt de Hortagalerij de deuren open voor een nieuwe meeslepende ervaring. Het is de kans om in Brussel een nieuwe creatie te ontdekken, geïnspireerd door voorgangers die het publiek in de vier uithoeken van Europa bekoorden en die momenteel over de hele wereld getoond worden.